Web Analytics Made Easy - Statcounter

روستای کلاته سادات، تنها روستای سادات نشین استان سمنان با وجود امکانات اولیه مناسب برای زندگی با مهاجرت نسل جدید از این روستا در آستانه خالی شدن از سکنه است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرات ، استان سمنان که استانی کویری است، در دل خود روستاهای زیادی را جای داده که هر یک با مشکلاتی متفاوت روزگار می‌گذرانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اهالی یک روستا از بی‌آبی شکایت دارد و دیگری از خشک شدن مراتع و مزارع کشاورزی و یکی دیگر از نبود اینترنت و مهاجرت مردم روستا.

جنس مشکلات مردم روستای "کلاته سادات"‌ هم از همین دست است. روستایی که در کیلومتر 120 شهرستان میامی واقع شده و علاوه بر کمبود آب و مشکل اینترنت، مشکل دیگری که مردم این روستا را رنج می‌دهد، مهاجرت و خالی شدن خانه پدری از سکنه است.

 

باز هم قصه تکراری مهاجرت نسل جدید از روستا

درهمین خصوص؛ سید مهدی موسویان دهیار و همچنین معلم این روستا در گفتگو با خبرنگار مرآت با اشاره به اینکه روستای "کلاته سادات" دارای امکانات اولیه آب لوله کشی و برق و گاز و تلفن است، گفت: مشکلی در راه‌های این روستا وجود ندارد و راههای ارتباطی آن به شهر هم آسفالت شده است.

وی با بیان اینکه بیشترین جمعیت این روستا را افراد پیر و سالخورده تشکیل داده اند، اظهار کرد: متاسفانه نسل جدید به علت نبود شغل مناسب با تحصیلاتشان و همچنین زرق و برق های زندگی شهری مانند بسیاری از روستاهای کشور، به شهر مهاجرت کرده اند.

موسویان با اشاره به اینکه شغل مردم این روستا اغلب کشاورزی و دامداری سنتی است، افزود: محصولات کشاورزی این روستا گندم، جو و فلفل است و به دلیل آب و هوای گرم و خشک قابلیت کشت زعفران را هم دارد.

وی با گلایه از کمبود آب در این روستا بیان کرد: کاهش سطح آب قنات‌ها و عدم انجام مرمت آن به دلیل نبود نیروی فعال و جوان در روستا و عدم حمایت های مسؤولان با وجود پیگیری‌های فراوان، کشاورزی این روستا  را به نابودی کشانده است و در بسیاری از زمین های کشاورزی دور از قنات ها تنها درختان مقاوم عناب و سنجد باقی مانده‌اند.

 

وضعیت متفاوت دانش آموزان این روستا در روزهای کرونایی

موسویان درخصوص تحصیل دانش‌آموزان این روستا در روزهای کرونایی گفت: از پایه اول تا پنجم در کل، 15 دانش آموز مشغول به تحصیل در روستا هستند اما متاسفانه در این روزهای کرونایی مجبور هستیم دانش‌آموزان را به مدرسه بکشانیم که خوشبختانه تعداد آنها کم است و با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و همچنین تقسیم بندی آنها این کار صورت می گیرد.

وی با اشاره به ضعیف بودن آنتن دهی اینترنت در این روستا افزود: با پیگیری‌های صورت گرفته دکلی بین دو روستای استربن و کلاته سادات گذاشته شده است اما با این وجود بازهم سرعت اینترنت بسیار ضعیف است و دانش آموزان نمی‌توانند از بستر فضای مجازی و شاد استفاده کنند.

دهیار روستای کلاته سادات با یادآوری شعر "خوشا به حالت ای روستایی" ادامه داد: با شنیدن مشکلات اهالی روستاهای کشورمان و بی اهمیت بودن زندگی آنها از نگاه مسؤولان و همچنین عدم رغبت نسل جدید به ساختن مجدد خانه و کاشانه در زادگاه‌هایشان به نظر باید دیگر بگوییم "بدا به حالت ای روستایی"!

به نظر می‌رسد برنامه ریزی دقیق برای حل مسائل و مشکلات روستایی و پاسخگویی منطقی و مستدل به مطالبات و پرهیز از دادن وعده‌هایی که تحقق آنها ممکن نیست باید بیش از پیش در دستور کار مسئولان قرار گیرد و همین امر قطعاً موجب جلب مشارکت بیشتر مردم در روند حل مسائلشان خواهد شد.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: دانش آموزان نسل جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۴۳۸۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع مشکل کمبود آب شرب روستای میرآباد مازول نیشابور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،مدیر شرکت آب و فاضلاب نیشابور گفت:کمبود چند ساله آب شرب روستای میرآباد مازول در بخش مرکزی نیشابور رفع شد.
جعفر تمیز افزود: با توجه به کمبود آب و جیره‌بندی چاه آبرسانی روستای میرآباد مهندسی مجدد این چاه در دستور کار قرار گرفت.
وی گفت: چاه آبرسانی روستا با نوسازی لوله آبده، کابل برق رسانی، الکتروپمپ و تابلو برق با اعتباری بالغ بر ٢۱ میلیارد ریال تجهیز و وارد مدار بهره‌برداری شد.
تمیز افزود: با اجرای عملیات تجهیز چاه آبرسانی روستای میرآباد آبدهی چاه از ٧/۵ لیتر به ٢٠ لیتر بر ثانیه افزایش و مشکل چندین ساله کمبود آب ١٢٠٠ مشترک این روستا رفع شد.

دیگر خبرها

  • رفع مشکل کمبود آب شرب روستای میرآباد مازول نیشابور
  • روستای فهرج در مسیر جهانی شدن قرار گرفت
  • حکایت تسنیم از دانش‌آموزانی که رنج علم دارند + فیلم
  • غرق شدن ۲ کودک در رودخانه مهران بندرلنگه
  • بهره برداری از طرح‌های محرومیت زدایی در ۳۱ روستای استان یزد
  • عشق معلمی دَربیابان
  • بهره مندی روستای سَبزکان ریگان ازآب سالم
  • زندگی لک‌لک‌ها در کنار مردم روستا +عکس
  • گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک
  • توسعه خط انتقال آب روستای آبخورده شهرستان پیرانشهر